tisdag 12 februari 2008

Tillbyggnad och renoveringsplaner...

Så här ser vårt hus ut idag...


Så här kommer det se ut efter diverse till- och ombyggnation...
Sedan killarna kom till så har vår familj blivit lite för stor för vårt nuvarande hus. Planerna på att bygga ut kom ganska snabbt, när man insåg att det finns noll förvaringsutrymme i vårt hus idag för fem personer. Man blir nästan kallsvettig när man tänker på eventuella hockeytrunkar etc som kanske skall in och ut ur vårt hus framöver.


Även dottern behöver ju sin plats.


Från början var planerna att vi skulle bygga till huset uppåt, dvs höja taket över en del av huset och på så sätt få till 3 nya sovrum och ett allrum däruppe. Efter lite offertmottagande och funderande lades dock detta projekt ned pga att det skulle bli så dyrt. Vi kunde i så fall hellre sälja huset och flytta till ett större.


Då föddes idén om att bygga ihop hus och garage och på så sätt få till mer förvaring. En arkitekt anlitades - vilket visade sig vara det bästa vi gjort! Han tog fram ett antal skisser och ur dessa valde vi denna, som vi nu tagit beslut om att gå vidare med!


Har precis erhållit bygglov och skall snart börja gräva ut för den nya grunden. Ritningen innehåller även vissa ombyggnader i sovrumsdelen, t.ex skall ett duschrum rivas för att ge plats åt ett "allrum". Kontoret får även en mer öppen lösning.

Inga kommentarer: