torsdag 10 april 2008

Superlätt och knaprig rabarberpaj!!


Jag har ett superlätt recept på rabarberpaj, där man inte behöver skräpa ned alltför mycket redskap.
Du behöver:
500 g rabarber, tunt skivad
1/2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
*****
Smuldeg:
150 g smält margarin
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
****
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och havregryn. Klicka över rabarberblandningen och grädda därefter mitt i ugnen, 175°C i ca 20 min.
Funkar kanon med alla typer av bär. Med äpplen kan man utesluta potatismjölet om de är färska. Blir verkligen knaprig i ugnen.
Skall naturligtvis serveras med härligt kall vaniljsås!

1 kommentar:

J sa...

Mmm...vi har rabareber i vår trädgård också, men det är första sommaren vi får njuta av dem (köpte huset förra året) Det ska bli härligt!