söndag 7 september 2008

Kakel o klinkers...

Foto: Aspen Bad


Foto: Kollage "Golvabia Broadway"


Skall välja kakel och klinkers till badrummet nu. Måste få till beställningen snarast för att inte få en massa förseningar senare. Var i princip helt på det klara med att ta grått klinkers på golvet och så vitt kakel på väggarna, men så var jag inne i en butik där jag fick höra att i princip 95% av alla som köper klinkers o kakel nu, väljer just dessa kombinationer...

Ny trend är brunt...Är dock livrädd för 70-tals-brunt. Men så hittade jag Golvabias Broadway som finns både i antracit och så i brunt. Funderar på 15x15 klinkret på golvet, vita matta 20x40 kakel på väggarna med avbrott för en rand på höjden bakom duschmunstycket. Antingen använder man mosaiken som är mer fyrkantig eller också den som ser mer ut som tegel. Vad tycker ni.

Som kommod kommer vi välja Aspen bad, ek 90 cm + 1 högskåp vid sidan om. Egentligen passar ju brunt och ek oerhört fint ihop. Men jag är så feg. ÅÅÅ jag som nästan var säker, och så måste jag bara bestämma snarast möjligt...SNÄLLA hjälp!!!
.
We really need to get to a final decision re the tiles in our bathroom. I was almost certain from the beginning, that I should pick grey floor tiles and white tiles on the walls. But when I entered the boutique selling it, they mentioned that almost everybody picks exactly these colours. New trend is brown, but I am so afraid that it will get brown like in the seventies. What do you think. As bathroom furniture we will have the Aspen furniture in oak 90 cm wide + the high cupboard beside...I really think brown goes perfectly to oak, but is brown really that classic and nice like grey. PLEASE help. I am desperate, since we really need to get ordering....

7 kommentarer:

Maria sa...

Hej, det är jättesvårt när man står där och skall välja. Det finns så mycket att välja emellan och jag förstår din känsla över att vara livrädd för att välja fel.

Jag våndades länge och var jättenervös över om vi valt rätt eller fel.

Det viktigaste är nog ändå att inte välja "konstiga" saker som sticker ut. Eller som är jättemoderna i en kvart och sedan jätteute.

Du är rätt ute med färgerna iaf. Det är klassiskt både det bruna och det svart/grå vita. Det är nog vad som håller längst. Med de färgkombinationerna kan man ju alltid piffa upp med vilken annan färg som helst med inredningsprylarna.

Ta dig en rejäl funderare och känn ordentligt efter vad DU verkligen vill ha, mode eller ej. Sedan bestämmer du dig för det som din magkänsla säger dig.

Det kommer att bli jättefint hur du än beslutar;-)

Lycka till nu kramar Maria

Maria sa...

Hej igen,

glömde säga att din berättelse om hur det var att vänta tvillingarna var jättehärlig läsning.

Maria

ColonialEast sa...

Vilket sammanträffande! Jag har också varit inne på Broadway ett tag. Ser skitsnyggt ut i verkligheten. Kommer inte ihåg om det var det grå eller det bruna jag gillade eller varför jag valde bort det heller egentligen. Det är jättesnyggt! Kram!!

Classic Style in City sa...

hejsan, jag delar uppfattningar som övriga skribenter..jag valde mellan brunt o grått men valde grått(antracit)..jag kände att det var mera klassiskt..se gärna under vårt badrum på min blogg..
så vita plattor på väggen som är lite "vågiga"--lycka till

Camilla at home sa...

Det ligger en award til deg på bloggen min! Ha en finfin mandag:)

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Oj det är svårt när man ska till o välja....det finns för mycket o välja emellan...Men jag tycker att dem du visade var riktigt fina. Härligt o få bo på ett slott. Ha det gott. Kram Pirre

Karna sa...

Tøft med brune fliser, du trenger jo ikke ta alle veggene med like fliser....Du finner nok ut av det!