måndag 15 september 2008

Tvättställsblander m.m...

Foto: Aspen Bad

Foto: Hans Grohe

Nu behöver jag era tankar och ideer...IGEN! Vi var hos vår VVS firma häromdagen för att finslipa badrumsplaneringen. Kommer försöka scanna in 3D-bilderna senare idag. Jag var helt på det klara att ha en hög tvättställsblandare på kommoden. Denna kommer från Hans Grohe och heter "Talis S2". Jag såg en liknande installation på Vedums Kök & Bads utställning. Men när vi sitter där säger VVS-killen...jaahaa, en sån? Ja det var ju inte så vanligt....Är jag knäpp? Det står på Hans Grohes hemsida att den är till tvättställ och inte en köksblandare. Nu såg ju inte VVS killen ut som design-killen himself direkt, det var mer praktisk erfarenhet där (tror jag...). Men ändå, är jag konstig / udda / knäpp, eller? Tycker det ser lite kul och exklusivt ut. Dessutom är det ju så mycket enklare att dricka ur en sån mot vad det är ur en låg traditionell kran. Med en lägre kran doppar man ju hela sidan av ansiktet i handfatet innan man når vattenstrålen, eller???
.
En annan sak, är det någon som känner igen golvet på Aspen Bad bilden? Tycker färgerna harmonierar oerhört fint. Lite brungrått liksom. En medelväg när man inte kan bestämma sig för brunt eller grått...
.
We went to see our supplier for the bathroom furniture the other day. I was pretty sure I wanted a mixer of type Hans Grohe Talis S2 before going there, but when we were sitting there I got a bit doubtful. The man helping us, said: weeeelll, I must say that is a bit odd to chose one of those. Not many do. Now, he didn't look like Man of design himself, but that is my personal opinion. What do you think. Am I odd / crazy to want one of these instead of the lower normal mixer?
Please help sort my thinking out...

2 kommentarer:

Maria sa...

Golvet ser jättefint ut. Nästan som trä!

Det här med kranar är ett gissel. Det viktigaste är att åka ut och känna och klämma ordentligt live.

Jag var ute i flera utställningsbutiker och kände och klämde flera gånger innan jag bestämde mig. Personalen på Konradssons undrade nog ett tag vad jag var för någon som aldrig ville ha hjälp men smög runt i butiken flera timmar i veckan;-)

Sådant får man ta, bara det blir bra till slut;)

Jaså ni är såna! Tacos på fredagar minsann;-)

Kramar Maria

Galleri Hönshuset sa...

Hej...ja du, inte är du väl knäpp heller, eller? ha ha. Den kranen blir väl hur bra som helst...det är du/ni som bestämmer, inte nån annan. Ha en bra dag. Kram Pirre