onsdag 17 september 2008

Västgötska ord...

Foto: Esska

Ursäkta västgötskan i går. Insåg nog inte att ordet "tutte" kanske inte är utbrett över HELA Sverige, nappar menar jag givetvis!!! Här på "slätten" så är det givna uttrycket dock tutte. Kul att kunna lära er lite "riktig" dialekt...dessutom riktiga överlevnadsord!!!
Maken snickrade till 11 igår, jag lade mig också 11, efter en hel kväll i tvättstugan. Samtidigt hade jag storkok på spaghetti o köttfärssås i köket. Gick inte så bra, såsen kokade fast...men det gick att skrapa till sig det mesta. Typiskt mig. Jag gör alltid 500 saker samtidigt. Fort o fel är nog mitt måtto. Kanske tur att jag inte snickrar på huset??? Haha...
.
Igår beställde vi badrumsinredningen från Aspen Bad i ek samt vitt matt kakel 25x40 för väggarna och grafitgrå 15x15 för golvet. Både plattsättaren och kakelbutiken avrådde oss från större plattor på golvet pga fallet och den lilla golvytan. Det kan tydligen lätt bli spänningar i golvplattorna när man går på dem om inte underlaget är exakt jämt och det är det ju inte i och med fallet i duschen. Nästa vecka får vi levernanserna och sen kommer plattsättaren. Kul, nu går det lite fortare framåt!!!

4 kommentarer:

ColonialEast sa...

Grattis till beställning av badet! Visst är det skönt när man tagit ett beslut. Ska snart lägga mina beställningar. Golvet och badkaret är dock klart. Kram!!

Anettes hus sa...

I Norge sier vi SUTT!

Klem:)

Taklyftet sa...

Vad kul att kika förbi, det var så länge sedan och det har hänt så mycket och massor av vackra saker har du på din blogg.
Kram Jenny

Vitudden sa...

Hejsan!

Hittade till din fina sida via Maria (Lundins husbygge)och jag måse bara säga vilken fin sida du har!
Här har du en till byggänka! Jag känner igen mig i allt du skrev i ditt förra inlägg :-)
Jag brukar säga till min sambo att jag har gått och blivit ensamstående tvåbarnsmamma. Det är inte lätt att sköta barnen och hemmet helt själv och väldigt ensamt blir det. Fast det är ju för någonting positivt i slutändan.

Nu ska jag läsa vidare på din sida.

Ha en trevlig helg!
Ulrika