tisdag 17 mars 2009

Fin hallbild!!

Orken har lite gått ur oss, vi får inte så mycket gjort längre. Känns liksom som om första deletappen med tillbyggnaden snart lider mot sitt slut, men samtidigt återstår massor i den gamla delen av huset. Väggar skall rivas och badrummet skall byggas ut för att även rymma en dusch (idag får bara ett hörnbadkar plats). Samtidigt lyser solen ute och all uteplanering med altandäck utanför nybygget, trappa nedanför grovingången etc måste snart fixas till. De tär bara sååå himla mycket. Mitt upp i allt har barnen varit sjukare än någonsin. Inte allvarligt eller så, men det är hela tiden något. Igår spydde en av tvillingarna och så är man hemma i ett par dagar igen. Idag tog jag ändå lite tid till att skissa lite på altanerna.
Men till den stora frågan - ni som byggt eller byggt till - hur orkar ni ända in i mål??
Hittade den här bilden för ett bra tag sedan på nätet men har tyvärr glömt varifrån den kommer. Tycker den är så himla fin. De små söta fönstren ovanpå och så knopplisten över bänken. Enkelt även för små barn att hänga upp här! Skulle gärna vilja ha det så här i vår nya hall senare!

8 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Vi orkade för att vi tog mycket hjälp. Jag förstår inte hur man orkar om man ska göra allt själv.. Det är tufft.
Jättesnygg hall!

1+2-barnsmamma Carola sa...

Förstår inte ens hur ni har orkat göra allt det ni gjort hittills och samtidigt ha hand om barnen. Vi hinner inte ens med att få det vardagliga att gå runt tillräckligt... Ni måste nog tillåta er själva att ta lite paus under perioder, tills ork och lust återvänder. Har ni någon som kan komma och hjälpa er med både barn, mat och renovering? Det behövs!

Kan förresten säga att storsessan ska på kalas till sin "kärleks"kille till helgen. Kärleken kanske övervinner åldershindren...
Kram

Villa Humlebo sa...

Det är samma sak hos oss. Luften har gått ur oss nu och vi har inte gjort något på flera helger nu. Men vi har massor kvar att göra! Vi ska försöka ta oss i kragen och komma igång igen!

Lycka till!
Kram Mia

Erika i Villa Lilja sa...

Vi flyttade in i vårt hus för fyra år sedan. Då hade min man slitit med alla väggar och inredning inne i huset själv. Jag kan lugnt säga att luften gick ur oss när vi väl flyttade in. Tror att vi hade betonggolv i vardagsrummet i ett helt år. Sen har det kommit två små barn till och det är bara att konstatera att orken och lusten kommer och går. Framförallt är det ju tiden som inte räcker till. Jag brukar tänka att väggarna står kvar men barnen stannar inte i växten, så det är bara att njuta av dom först och främst. Kämpa på men glöm inte varandra!
Kram, kram/Erika

Maria sa...

Vi orkade/orkar nog tack vare att barnen är stora. Dessutom så hjälper de till.

Det är ju lite (läs mycket)skillnad för er givetvis med småttingarna.

Det viktigaste är väl att ibland stanna upp och ta dagen som den kommer. Trots allt så är ju barnen små en kort stund, och den stunden vill man ju inte gå miste om. Huset lär bli klart ändå i sinom tid.

Nu kommer våren, trots att det är jobb med altaner och sådant så är det ändå en tid då man fylls av energi. Hoppas du blir så till den grad uppfylld att din vår/sommar att energin bokstavligt sprutar ur örona på dig:)

Hallen var ljuvlig, titta du på dina vackra bilder och dröm dig bort i dina stunder. Snart sitter du där i en egen fin hall som du själv skapat utan att egentligen ha förstått hur det gick till!

Kram på dig. Och tack för dina söta ord häromsistens. De värmde:)

// Maria

Stjärnor & Champagne sa...

Det är tufft att göra allt. Vi har inte byggt till eller ut men renoverat det mesta själva. Allt tar ju sån tid. Och att barnen inte är friska gör ju sitt till. Hoppas att ni mår bättre nu.

Kram Anne

Ki sa...

Hej!

Bilden kommer från Hampton Design!
Kolla in deras hemsida, där finns mycket inspiration!
Vad gäller renovering så är det tufft! Vi köpte ett hus byggt 1903 för 6 år sedan och vi håller fortfarande på. Vi har dock gjort en omfattande utbyggnad också.. Pauser är jätteviktigt! och att ta sig tid för varandra ibland även om det är mycket att göra!

Kaffe med drömmar sa...

Åh! Den hallen gillar jag. Javisst är det jobbigt med renovering! Vi är också mitt uppe i det och orken tar slut ofta!
Hoppas på solsken och vår så att man får nya krafter!

Kolla gärna in det fina påskerbjudandet i min blogg!