lördag 17 januari 2009

Älskade Fantomenkaka!


Den här kakan är allas favorit hos oss härhemma. Den kallas för Fantomenkaka och är en blandning av tosca och kladdkaka som man gör i långpanna! Inte världens bantartips, men helt UNDERBAR! Idag står den på fikabordet nybakt och färdig att äta!!! MUMS!!
.
Här kommer receptet!
.
FANTOMENKAKA
Temp i ugn: 200 grader
Långpanna 35*40 cm
.
Ingredienser:
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetejöl
150 g rumsvarmt margarin
6 dl socker
4 ägg
.
Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
75 g margarin
.
Vispa ägg och socker. Rör ned margarin, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i mjölet. Bred ut smeten på bakpapper i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 min eller tills den blivit ljusbrun. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs.

LYCKA TILL!
.
I have tried to translate this receipe, I hope you can understand my swinglish. Its a really nice cake, simple to make and beloved by all children!
.
PHANTOM CAKE
Oven temperature: 200°C
Bake tray: 35 x 45 cm

Ingredients:
6 tablespoon cacao powder
2 teaspoons vanilla
2 pinches of salt
3 dl wheat flour
150 g butter (room temperature)
6 dl sugar
4 eggs

Glace:
200 g cocoa flakes
2 dl sugar
1 dl light brown syrup
1 ½ dl cream
75 g butter

Whip the eggs and the sugar. Stir butter, cacao powder, vanilla and the salt down into the egg and sugar mix. Then pour the flour into the mix and stir again. Pour the mix onto a baking paper in a baking tray, measuring 35x45 cm. Bake in the middle of the oven at 200°C for 15-20 minutes.
Make the glace meanwhile. Mix all the ingredients in a saucepan, let it simmer at low heat for about 5 minutes. Cover the cake with the glace and put it into the oven for another 10 minutes or until it has become light brown. Take the cake out of the oven and let in cool off unit it is cut into pieces.

.
GOOD LUCK!

3 kommentarer:

Galleri Hönshuset sa...

Den ser riktigt god ut....Själv sitter jag här med en stooor påse plockgodis o mumsar =)

Härligt med H&Ms nya kollektion, ser verkligen fram emot den...

Ha det gott. Kram Pirre

ColonialEast sa...

Gud vad gott! Här blev det semlor i kväll. Lite tidigt kanske men maken är helt tokig i semlor. Tack för tipset om HM. Hade missat det totalt. Kram!!!
Petra

Tulipa sa...

Jag instämmer!
Tillhör favoriterna och alla man bjuder den på vill ha receptet!

Kram Mariette