onsdag 25 augusti 2010

Uterumsplaner...

Foto: Pottery Barn


Foto: En mammas Drömmar


Foto: Moelven Shipdeck



Vi håller på för fullt att planera vårt nya uterum! Det ska bli så härligt att få det klart!Uterummet kommer att få ett riktigt tegeltak, isolerglas med oisolerade profiler och isolerat träbjälklag. Golvet har vi funderat mycket på. Tankarna på ett vanligt trall golv har vi lagt ner. Barnfamilj som vi är, så är det ju inte superlyckat om ett paket mjölk rinner ner i springorna och det kommer hända...det vet jag...

Vi har även funderat på gjuten platta med golvvärme och klinkers, men det har vi nog också lagt ner pga kostnad och det faktum att jag inte tycker att det är så mysigt. Det starkaste alternativet just nu är ett massivt trägolv från Moelven. Det är ett skeppsgolv som man kan lägga utomhus. Jag tycker det ser både snyggt och praktiskt ut. Det är inte heller billigt, men vi slipper gjuten platta & golvvärme vilket gör att det totalt sett blir en billigare lösning än klinkersgolv. Priset verkar ligga mellan 650-750,- / m².

Ena väggen i uterummet kommer att vara delvis försedd med liggande, vitmålade plank, som den näst översta bilden. Vi kommer att ha et större matgrupp och ev en loungedel, typ den från Pottery barn ovan!
Förhoppningsvis kommer rivningen av den gamla altanen igång snart och sen börjar det roliga!!

2 kommentarer:

lindblad.carola sa...

Välkommen tillbaka:-)! Ska bli härligt att följa bygget av uterummet, för det får vi väl göra? Själv har jag lagt ner bloggandet, kämpar för fullt med att få vardagspusslet att gå ihop. Fast hur jag än kämpar går det inte ihop sig...
Kram Carola

Fru W sa...

Fin blogg du har. Hittade hit för första gången...en sådan där bänk runt trädet byggde min man för några år sedan på min begäran:)