torsdag 17 april 2008

En brevlådas betydelse....När jag var liten hade jag en brevlåda i mitt rum. Den var mycket enkel, min Pappa hade nog gjort den av en gammal skokartong som han klätt i något papper eller tyg. I brevlådan la han någon kväll i veckan ett litet meddelande. Det kunde vara ett vykort eller en liten handskriven lapp.


Jag kommer så väl ihåg minnet av att rusa upp på morgonen och kika om det kommit något i lådan och gissa min lycka om det faktiskt låg något där! En morgon låg där en liten enkel lapp som pappa knåpat ihop själv, den kan tyckas löjlig, men faktiskt har den hängt med mig allt sedan dess, just nu sitter den på anslagstavlan i min tvättstuga....
Tänk att så få ord kan betyda så mycket även 30 år senare!
Pappa du är bäst!!!

När så min dotter blev gammal nog att få sin brevlåda så hittade jag den här söta från Bruka. I den lägger jag nu små lappar och annat till henne. Är så glad att kunna vidarebefordra den här "traditionen" till henne. Hoppas hon skall uppskatta det lika mycket som jag gör senare i livet!

2 kommentarer:

Marie sa...

Vilken underbar idé! Ska testa på min son - jag kan tänka mig att det fungerar. Han var så exalterad över julstrumpan... Sen får jag ju anledning att köpa en likadan postlåda som du visade. Den har jag suktat efter i åratal, men liksom inte haft någon stans att ha, och således ej köpt någon. Trevlig helg!!//Marie - Gula Villan i Vallen.blogspot.com

Caroline sa...

Hej!
Vilken otroligt fin idé din pappa hade! Inte alls konstigt att du sparat lappen. Kanske lånar idén till mina döttraras lekrum!
Trevlig helg/Caroline!