torsdag 27 november 2008

Jylpyssel...
Foto: En mammas drömmar

Jag har ju lovat att visa er förra torsdagens alster då jag och min dotter hade en riktigt mysig dag hemma. Dottern hade fått öroninflammation, men var inte speciellt nedsatt, så därför kunde vi få riktigt kvalitetstid hemma utan störande småsyskon. Vi fick en del pysslat faktiskt, hon älskar verkligen att greja och pyssla. Bland annat gjorde vi de här små hjärtanen. Vi tog lite styvare silvertråd och trädde olika typer av pärlor på. Dottern blandade friskt och jag var mer sparsam och tog en och samma träpärla i olika storlekar. Sen tvinnade vi ihop ändarna + gjorde en liten snibb med silvertråd i överkanten för att få till vecket i hjärtat upptill. Därefter var det bara att forma till ett hjärta. Enkelt!

Sedan gjorde vi änglarna som vi skall hänga i granen. Idén fick jag på slöjddetaljer. Köpte träkroppar (typ pyramider med en träkula till huvud). Målade dessa vita + målade ansikten. Sen vek vi vitt sidenpapper fram och tillbaka och klippte därefter i remsor (precis som när man gör julgranskarameller). Limmade därefter på pappret på kroppen. Satte på änglahår och en liten silverpiprensare fick bli gloria. Hittade söta änglavingar på slöjddetaljer som vi också satte på. Tycker de blev riktigt söta faktiskt. Skall även göra en annan variant utan silkespapper och bara måla "pyramiden" vit och dekorera med silverpenna på. Kan nog också bli fint.
.
These pictures show some of the christmas crafts me and my 5-yr-old daughter made one day.
I think they turned out pretty ok. The hearts are made of silver wire and different red pearls. Very easy to make also for a small child. The angels are made of a wooden body, silk paper silver wings and silver hair. A little bit more complicated than the first, but most of it was made by my daughter herself.

3 kommentarer:

1+2-barnsmamma Carola sa...

Åh, så fint julpyssel ni har gjort. Våra barn missade ju julpysslet på dagis så jag och stora tjejen ska försöka hinna med en smällkaramell eller två när småttingarna sover i morgon. Får nog bli lite mer pyssel under helgerna framöver sedan.

Du skrev att de skriver lika våra tjejer. Jag fick säga vilka bokstäver hon skulle skriva och när det var nytt ord, det klarar hon inte riktigt ännu. Fast jag är stolt att hon kan bokstäverna så bra.

Du frågade också om det var stor skillnad på barnen och det är det. Dels är tvillingarna generellt lite senare i utvecklingen, men det beror kanske på att storsessan pratade extremt bra och tidigt... Prinsen började gå vid 11 månader precis som storsessan medans hans tvillingsyster började gå först 8 månader senare. Hon var rätt liten vid födseln 2400g(prinsen 2895g) och det känns som om den näringsbrist hon led av i magen hänger i fortfarande. Hon får lägga mycket energi på att växa och då hinner hon inte riktigt med allt annat. Förståndsmässigt är hon dock med lika bra, vilket är väldigt skönt för en orolig mamma. Nu börjar även hon prata allt mer.

Dessutom är tvillingarna extremt olika i sina personligheter. Prinsen är nog väldigt mycket "kille" medans tjejerna är prinsessor ut i fingertopparna. Den 30 april skrev jag ett inlägg om deras olikheter som säger rätt mycket.

Fast trots att de är så olika är de otroligt duktiga på att trigga varandra. Jösses vad de kan hitta på, både de två små och alla tre tillsammans...

Men jösses igen så underbara de är!

Lång kommentar från mig

Kram Carola

Beautiful Living sa...

Så koselig at du kom innom bloggen min! :) Kommer definitivt på besøk til deg igjen! Takk for julestemnning! Gleder meg til vi får flyttet inn i huset og kan pynte litt :)

Maria sa...

Åhh vad mysigt! Mina tjejer är för stora nu för att ha tid/ eller ens uppskatta att pyssla med morsan.

Istället ägnar jag mig numera att pyssla åt dem;) Jag ska visa imorgon vad jag håller på med..hihi. Det är så roligt.

En underbar advent önskar jag dej med en cyber kram // Maria