måndag 18 maj 2009

Bygget går framåt...och lite till!

Bild: Casa Dolce Casa, "vetro modulo Bianco"


Vi håller på och fixar och donar i stora badrummet för tillfället, därav de långa avbrotten mellan mina blogginlägg...hoppas ni har tålamod med mig!


Just nu är det jakt efter kakel och klinkers. Har hittat en helt underbar glasmosaik från Casa Dolce Casa som heter Vetro Modulo bianco. Det är en vit mosaik med pärlemolyster, helt fantastisk. Den är med i senaste Nyt bad från Bo bedre.


Har letat efter den i Sverige och den verkar inte vara helt lätt att få tag på, men det skall nog kanske gå. Igår var vi på IKEA och kikade efter badrumsmöbler. Kikade på deras Godmorgon-serie som ser ganska bra ut på bilderna. Det enda jag kände mig lite tveksam till var deras handfat, för de kändes väldigt plastiga. Det aktuella "odensvik" kändes minst plastigt...men jag vet inte...Vi får se om det inte kanske blir ett annat till slut i alla fall.
.
Vill även påminna om den underbara rabarberchutneyn som jag gjorde ett inlägg om förra året. Nu finns återigen massor av rabarber i landet och den här chutneyn är helt fantastisk till grillat. Gör man en rejäl sats på ca 1 kg nu så har man ett mycket gott tillbehör till grillat kött och kyckling. Man kan även blanda i litet creme fraiche vid serveringstillfället för att variera sig. Jag vet att det låter urkonstigt och jättesurt, men det är det inte, snarare lite sting är det i den.

OM ni har rabarber så snälla testa, jag kan nästan lova er att det blir en favorit!

5 kommentarer:

mamma med ambitioner sa...

Vi har ett handfat från IKEA. Vi hittade inte den sort vi ville ha utan tänkte att vi tar detta sålänge. Det känns inte som om IKEA är det optimala vad gäller vitvaror. Vi är iallafall väldigt nöjda och har ännu inga planer på att byta. Det handfatet vi köpte ser inte plastigt ut. Det heter Höllviken, tror jag iallafall.
Jag ska helt klart prova ditt recept. Vi grillar massor. Ha det bra. Kram Kristina.

Maria sa...

Hej där, vilket fint kakel du fått span på. Hoppas att du hittar det.

Rabarbertipset ska jag ta till mig. Låter spännande och gott. Kanske nåt att pyssla med då vi blir klara här. Börjar få en konstig tanke.... vad ska vi göra sen liksom då vi är klara? Kommer vi att gå varandra på nerverna då vi plötsligt inget mer har att göra?

Fy hemska tanke. Nej... rabarber chutney var det ja;-)

Kram Maria

Ki sa...

Nu finns det bilder på vår egensnickrade barnsäng upplagda på min blogg! Äntligen.. vet att det har dröjt men precis som du skriver så är det vissa saker man får prioritera bort när man är "mitt uppe i" nåt bygge!

Ska testa rabarberchutneyn.. tycker annars att det är svårt att veta vad man ska göra med alla rabarber!

Linda sa...

Så koselig blogg du har.

Hit kommer jeg igjen.

Hilsen Linda

Maria sa...

Hej Kia, paviljongen har vi köpt på Jysk av alla ställen. Den är jättefin och de finns även i 3x4 meter. Nu måste jag köpa den större och se om den känns bättre. Den mindre i storlek 3x3 känns lite fjuttig här:)

Ha det bäst

Kram Maria