måndag 24 november 2008

Snart advent!!!

Foto: Isabella Smith


I fredags band jag och min väninna fina dörrkransar till våra ytterdörrar. Det var såå mysigt. Våra båda döttrar var med också, även om E ledsnade ganska snart. Det har blivit lite pysslat av faktiskt på senaste tiden. Skall försöka fota våra alster och lägga ut dem. Hittade den här fina kransen på Isabella Smiths hemsida för ett tag sedan och tänkte försöka mig på att göra en. Har en gammal pilkrans som jag kan använda faktiskt. Det påstås i inlägget på deras sida att den skall vara jätteenkel att göra...vi får väl se...
.
Du behöver:
  • En färdig krans av grenar eller pilkvistar.
  • 3 taklökar
  • Små grenar med bär och blad, dessa kan du antingen köpa hos blomsterhandlaren, men kanske har nu några fina bär i trädgården som du kan klippa en kvist av.
  • Ståltråd
  • Avbitartång
  • Fyra blockljus
Klipp ståltråden i 15 cm längder och böj dem till en hårnål. Vik en bit ståltråd runt om varje taklök och stik ner dem i kransen. Vik på samma sätt ståltråden runt om grenarna eller stick dem bara ned i kransen. OM du vill kan du pynta kransen med små äpplen eller limefrukter. Då sticker du en ståltråd i den nedersta delen av frukten, snor ihop ståltråden och sticker den ned i kransen. Lägg kransen på ett fat eller ett bord och placera fyra blockljus i mitten av kransen.
KLART!!!
.
Hemma går bygget på enligt plan. Maken har i princip lagt hela helgen på snickarjobb. Idag och imorgon har vi snickare hos oss i princip hela dan. Till helgen blir det förmodligen golvläggning och därefter tapetsering. Kan knappt tro det är sant, men det går riktigt bra nu, ta i TRÄÄÄÄÄ.

2 kommentarer:

1+2-barnsmamma Carola sa...

Imponerande att du hinner pyssla också! Skönt att det börjar närma sig inflyttning i tillbygget. Gissar att det är en del kvar att göra även efter det, innan du får tillbaka din man och slipper vara byggänka längre.
Kram Carola

My New England Dream sa...

Hei:) Takk for koselig kommentar på bloggen min! Så moro at blogger jeg har fulgt lenge før jeg selv ble blogger nå hilser på hos meg:)
Klem AG